Het netwerk van Tuxis Internet Engineering (AS197731) heeft vijf externe verbindingen. Via de AMS-IX, Speed-IX, i4Networks, BIT en Atom86 zijn we voorzien van hoogwaardige transit en peering naar de rest van het internet zodat er geen problemen voor het netwerk van Tuxis ontstaan als een van die leveranciers problemen heeft. Bestaande verbindingen zullen vrijwel zonder merkbare onderbreking verder gaan via een ander pad. Wij hebben hierdoor een redundante verbinding met het internet.

De belasting van alle hardware en de verbindingen in ons netwerk wordt scherp in de gaten gehouden. Op het moment dat er een risico bestaat de de belasting van te hoog wordt zal zo snel mogelijk ingegrepen worden om de hoge kwaliteit van het netwerk te garanderen. Ook als een van de leveranciers tijdelijke issues heeft, kunnen we die zonder problemen uitschakelen.

Op alle locaties bieden we 1 Gbit/s en 10 Gbit/s netwerkpoorten aan en we kunnen prive netwerken opzetten over de locaties. Daarnaast beschikken we over een OOB netwerk.

Een schematische weergave:
netwerk