doof·pot (de; m; meervoud: doofpotten)
1 pot met deksel voor het doven van brandstof: iets in de doofpot stoppen zorgen dat er geen ruchtbaarheid aan gegeven wordt.

Wellicht ten overvloede, de definititie van het woord 'doofpot'. Helaas een veel gebruikt ding, alleen merk je dat niet (direct). Want het gebruik van de spreekwoordelijke doofpot, wordt in diezelfde doofpot gestopt.

Tuxis heeft ook een doofpot, maar die doofpot is:
le·dig (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 leeg

We geloven niet dat het handig en verstandig is om de spreekwoordlijke doofpot te gebruiken. Tuurlijk, op de korte termijn win je er misschien wat mee. Maar we hebben nog zo'n mooi spreekwoord in nederland: Eerlijk duurt het langst. Ook als een product opeens niet doet wat hij hoort te doen, ook als een product functionaliteit mist die er eigenlijk al lang in zou moeten zitten, ook als een medewerker iets typte wat hij niet had moeten typen, ook als ... Nou ja, eigenlijk gewoon altijd dus. Met de billen bloot dus, want uiteindelijk zal alles weer boven water komen, en dan komt boontje weer om zijn loontje.

Dus, als er iets mis gaat melden we dat. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten, zelfs de beste breister laat wel eens een steekje vallen.

Het bewijs